30 anys obrint portes, 30 anys donant oportunitats

El 23 de Juliol de 1990, un grup de persones vinculades a Càritas Diocesana de Barcelona va posar en marxa un projecte visionari: la creació d’una entitat sense ànim de lucre amb l’objectiu de donar resposta a l’exclusió habitacional que ja era evident a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Perquè fa 30 anys, disposar d’un habitatge familiar digne ja era una fita impossible per a moltes persones.

En aquests 30 anys la Fundació ha atès milers de famílies que no disposaven d’alternativa, se’ls ha ofert acompanyament i suport, i el més important, una llar on viure, on crear vincles i xarxa social, un lloc on estar tranquils i segurs, on descansar, un punt de partida per a noves oportunitats, un espai on tenir una identitat, on agrupar la família i sentir-se protegits, un lloc on mirar al futur.

El camí ha estat llarg, amb moltes dificultats però també amb molts aprenentatges i millores. Ens hem professionalitzat i especialitzat, hem ampliat el nostre parc d’habitatges, hem incorporat les TIC a la gestió (monotoritzant elements com la temperatura i la humitat de les llars), però sobretot, hem continuat amb l’objectiu clar: oferir un habitatge digne sense distincions.

El projecte Oikos, un dels nostres més preuats valors com a institució, s’ha anat adaptant contínuament a les noves situacions i necessitats. Actualment acompanyem les famílies des d’un pla de treball específic per a cada una d’elles, que recull les seves necessitats i els aspectes necessaris per aconseguir una total autonomia (econòmica, social i familiar).

Malauradament, la situació general de l’habitatge no millora.

Des de la Fundació persistirem en la nostra tasca vers les persones que més ho necessiten, entomant nous reptes, arribant més lluny, lluitant per la inclusió social i per un món on el dret a l’habitatge digne sigui realment efectiu, tot tenint molt present que “Una llar és més que un lloc on viure”.

Una notícia de:

Fundacio Privada Foment de l’Habitatge Social