La Fundació Hàbitat3 participa en un intercanvi d’experiències internacionals amb experts en habitatge social

La Fundació Hàbitat3 participarà els propers mesos en diversos espais d’intercanvi d’experiències liderats per World Habitat i en el qual hi participaran una desena d’entitats de tot el món. Hàbitat3 hi participa com a guanyadora de World Habitat award 2019.

La primera sessió serà el dimecres 30 de setembre amb totes les entitats participants, seguiran durant el mes d’octubre sessions de treball específiques amb cada entitat i finalment dues taules rodones al mes de novembre. Està previst que al final d’aquestes sessions es publiqui un document que reculli les principals idees i aportacions que s’hagin treballat entre les entitats.

Els intercanvis proporcionen una comprensió pràctica i profunda dels aspectes tècnics, socials i financers de cada guanyador del premi d’or en les edicions del World Habitat Awards. Com a resultat de l’intercanvi, molts dels participants adapten i transfereixen els elements rellevants dels enfocaments al seu propi context.

Per la Fundació Hàbitat3, la participació en aquesta trobada internacional li permetrà conèixer experiències de diferents punts del planeta en la captació d’habitatges de propietaris privats per destinar-los a lloguer social.
Entre els objectius que es pretenen assolir amb la participació d’aquestes sessions cal destacar la voluntat de descobrir i treballar estratègies d’aproximació als propietaris d’habitatge en el sector de lloguer privat i reflexions sobre elements clau en el creixement d’entitats / organitzacions que proporcionen habitatge assequible a persones en situació de vulnerabilitat. Entre d’altres, també es vol reflexionar sobre com les entitats han experimentat un creixement molt ràpid de la seva activitat i de volum econòmic d’activitat han pogut mantenir-se fidels als objectius missionals.

Les entitats que participaran en aquestes sessions són: Dot Dot Dot (Regne Unit), Y Foundation (Finlandia), Homes for Good (Regne Unit), Community Solutions (Estats Units), Neunerimmo (Àustria), Mutual Housing California (Estats Units), Crisis (Regne Unit).

Mariana Gallo, responsable Programme Lead for the World Habitat Awards destaca que aquestes sessions “prometen ser una sèrie de discussions i treballs pràctics amb altres experts en habitatge. Mitjançant l’intercanvi d’idees, experiències, coneixements i solucions, Hàbitat3 podrà desenvolupar encara més el seu treball destacat i guardonat”.

Una notícia de:

Fundació Hàbitat3