Marinada, Sitges

43 habitatges protegits de lloguer a Sitges

Presentació del projecte

La promoció de Marinada està situada al municipi de Sitges; als carrers Mestre Manuel Torrens, 15 i Abadessa Mª Dalmau. Aquesta zona de nou desenvolupament urbanístic al municipi es troba entre les urbanitzacions de La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda.

Marinada són 3 edificis de planta baixa més tres pisos i compta també una zona comunitària. Es tracta de 43 habitatges de 2 i 3 dormitoris i tots ells amb terrasses que tenen superfícies dels 12 als 100 m². De fet, en el cas de les plantes baixes compten amb uns patis de fins a 180 m².

Tots els pisos disposen de pàrquing i traster.

Marinada gaudeix de qualificació energètica A, tant per emissions C02 com per despesa energètica; gràcies als sistemes d’estalvi d’energia de què disposa que redueixen les necessitats energètiques dels habitatges.

La promoció compta, entre d’altres, amb bombes de calor comunitàries amb aerotermia per la producció d’Aigua Calenta Sanitària i Climatització (aire fred i calent) que permeten un gran rendiment energètic i una reducció de les emissions CO2. A més, les bombes de calor s’alimenten també per plaques solars fotovoltaiques.

En segon lloc, també s’ha minimitzat la despesa tèrmica optimitzant les distribucions pel que fa a la volumetria de l’edifici. És a dir, s’ha intentat reduir les zones de pas, s’han dissenyat els habitatges amb formes més quadrades i s’ha aprofitat al màxim la façana. Així mateix, com a sistema de control tèrmic, s’han instal·lat gelosies als balcons.

Marinada compta també amb un aïllament tèrmic d’elevada qualitat, ventilació creuada als habitatges i un sistema d’aprofitament d’aigües pluvials per al reg.

Marinada és un projecte promogut per la Fundació SALAS en col·laboració amb l’Ajuntament de Sitges. La Fundació Nou Lloc gestionarà posteriorment el lloguer dels habitatges.

Aspectes destacats:

  • Zona de nou desenvolupament
  • Doble qualificació energètica A
  • Tots els pisos compten amb pàrquing, traster i zones exteriors (terrasses o balcons).
  • Optimitzades distribucions
  • Habitatges dissenyats tenint en compte criteris d’accessibilitat universal, de manera que seran totalment accessibles per a persones amb discapacitat.

Una iniciativa de:

Fundació Salas