Terral, Sitges

62 habitatges de lloguer amb protecció oficial a Sitges

Presentació del projecte

La promoció de Terral està situada al municipi de Sitges, entre els carrers Felip Font i Falp i Acàcies. Aquesta zona de nou desenvolupament urbanístic està entre les urbanitzacions de La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda.

Terral són 62 habitatges de 2 i 3 dormitoris distribuïts en un edifici de planta baixa més tres pisos. Els pisos tenen superfícies útils que van dels 57 als 83 m², tots ells amb terrasses de fins a 14 m² i, en el cas de les plantes baixes, patis de fins a 211 m².

Tots els habitatges compten amb pàrquing i traster.

La promoció de Terral té una doble certificació energètica A, és a dir, per emissions CO2 i per despesa energètica gràcies a diferents sistemes d’estalvi d’energia.

En primer lloc, les bombes de calor comunitàries amb aerotermia per a la producció d’Aigua Calenta Sanitària (ACS) i la climatització (aire fred i calent); que suposen una reducció de les emissions CO2 i un gran rendiment energètic. Les bombes de calor s’alimenten també per plaques solars fotovoltaiques.

Altres elements que minimitzen la despesa energètica de l’edifici són l’optimització de les distribucions en la volumetria de l’edifici o la instal·lació de gelosies als balcons. A més, Terral compta també amb un sistema un sistema d’aprofitament d’aigües pluvials per al reg, un aïllament tèrmic d’elevada qualitat i ventilació creuada als habitatges, permetent així la renovació d’aire i la llum solar a tots ells.

Terral és un projecte promogut per la Fundació SALAS en col·laboració amb l’Ajuntament de Sitges. Posteriorment, la Fundació Nou Lloc Habitatge Social i la Fundació Família i Benestar Social gestionaran els habitatges.

Aspectes destacats:

  • Zona de nou desenvolupament urbanístic
  • Tots els pisos compten amb pàrquing, traster i zones exteriors (terrasses o balcons).
  • Doble qualificació energètica A
  • Optimitzades distribucions
  • Habitatges dissenyats tenint en compte criteris d’accessibilitat universal, de manera que seran totalment accessibles per a persones amb discapacitat.

Una iniciativa de:

Fundació Salas